16/11/2015
ΓΛΩΣΣΑ : Οδηγίες για την άσκηση 13, της σελίδας 41 του τετραδίου εργασιών
Αν κάποιο παιδί μιας άλλης χώρας ήθελε να αναφερθεί, με αφορμή τη συγκεκριμένη άσκηση, στη χώρα μας θα έγραφε περίπου τα παρακάτω:
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Ευρώπη και ανήκει στην Βαλκανική χερσόνησο. Βρέχεται από θάλασσα στο νότιο, το ανατολικό και δυτικό τμήμα της και έχει πάρα πολλά μικρά και μεγάλα νησάκια, πολλά από τα οποία είναι κατοικημένα. Το ηπειρωτικό της κομμάτι είναι κυρίως ορεινό, αλλά δεν λείπουν και κάποιες μικρές πεδιάδες.
Τα προϊόντα που παράγει είναι κυρίως αγροτικά, όπως ελιές, ελαιόλαδο, σταφύλια, κρασί, εσπεριδοειδή, βαμβάκι, λαχανικά, κηπευτικά κ.α. Επίσης, αξιόλογη είναι και η κτηνοτροφική παραγωγή ( κρέας, γαλακτοκομικά, μαλλί κ.α )
Μια πολύ χαρακτηριστική συνταγή της ελληνικής κουζίνας είναι ο μουσακάς. Για να μαγειρέψουμε μουσακά χρειάζονται μελιτζάνες, κιμάς, πατάτες, κρέμα μπεσαμέλ και διάφορα μπαχαρικά. Όλα αυτά τοποθετούνται σε διαδοχικές στρώσεις μέσα σε ένα ταψί και ψήνονται στον φούρνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικά πεντανόστιμο φαγητό, που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε καλοφαγά!!
- Προσπαθήστε να δουλέψετε κι εσείς σύμφωνα με το παραπάνω παράδειγμα, βρίσκοντας πληροφορίες για όποια χώρα θέλετε.
ΓΛΩΣΣΑ : Οδηγίες για την άσκηση 13, της σελίδας 41 του τετραδίου εργασιών
Αν κάποιο παιδί μιας άλλης χώρας ήθελε να αναφερθεί, με αφορμή τη συγκεκριμένη άσκηση, στη χώρα μας θα έγραφε περίπου τα παρακάτω:
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Ευρώπη και ανήκει στην Βαλκανική χερσόνησο. Βρέχεται από θάλασσα στο νότιο, το ανατολικό και δυτικό τμήμα της και έχει πάρα πολλά μικρά και μεγάλα νησάκια, πολλά από τα οποία είναι κατοικημένα. Το ηπειρωτικό της κομμάτι είναι κυρίως ορεινό, αλλά δεν λείπουν και κάποιες μικρές πεδιάδες.
Τα προϊόντα που παράγει είναι κυρίως αγροτικά, όπως ελιές, ελαιόλαδο, σταφύλια, κρασί, εσπεριδοειδή, βαμβάκι, λαχανικά, κηπευτικά κ.α. Επίσης, αξιόλογη είναι και η κτηνοτροφική παραγωγή ( κρέας, γαλακτοκομικά, μαλλί κ.α )
Μια πολύ χαρακτηριστική συνταγή της ελληνικής κουζίνας είναι ο μουσακάς. Για να μαγειρέψουμε μουσακά χρειάζονται μελιτζάνες, κιμάς, πατάτες, κρέμα μπεσαμέλ και διάφορα μπαχαρικά. Όλα αυτά τοποθετούνται σε διαδοχικές στρώσεις μέσα σε ένα ταψί και ψήνονται στον φούρνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικά πεντανόστιμο φαγητό, που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε καλοφαγά!!
- Προσπαθήστε να δουλέψετε κι εσείς σύμφωνα με το παραπάνω παράδειγμα, βρίσκοντας πληροφορίες για όποια χώρα θέλετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου